Хидроксипропил метилцелулоза

Хидроксипропил метилцелулоза

Хидроксипропил метилцелулоза (HPMC), тамбиен коноцида на име на англиски хидроксипропил метилцелулоза, што е полимерно полусинтетико извод од ла целулоза, што се користи во едно засилување разновидно од апликативните индустриски индустрии.Aquí tienes algunos puntos importantes sobre el HPMC:

  1. Потекло и Состав: El HPMC се надополнува со медијација на модифицирање на química de la celulosa, што е една компонента структурна на las paredes mobiles de las plantas.Esta modificación implica la introducción de grupos de hydroxipropilo y Metilo en la estructura de la celulosa, lo que le confiere propiedades únicas.
  2. Пропиедади и Употреба: Ел HPMC може да се користи како засилувач и да се користи како агенс, стабилизира, аглутинирано, филмогено и задржувач на агуа.Се користи во индустријата за фармацевтски производи за изработка на таблети, капсули, гелови од талмикос и креми.Тамбиен е на пример во индустријата за храна како агент за епезант и естабилизација, како што е комо во изработка на производи за козметички производи, пинтури, лепила и материјали за конструкција.
  3. Растворување: Ел HPMC е растворлив во форма на транспарентни раствори и вискозни.Вискосидад од решенијата на HPMC се прилагодуваат на концентрацијата на полимерната температура и температурата.
  4. Севери и токсицидни: Ел HPMC се смета за сегуро за користење и примена на индустриски и комерцијални акредитиви кои ги користат како препораки од фабрички производи.Е биокомпатибилен и не е токсико, и нема да се согласат ефектите на негативните значајни и значајни значајни значајни ефекти за да се спаси хумана куандо дека се користи адеквадаменте.
  5. Стабили и Алмаценамент: Ел HPMC е воспоставен со една засилување на условите за pH и температурата, што е потребно да се адеквадо за да се користи и да се разновидни формулации.Se debe almacenar en un lugar fresco y seco, protegido de la luz solar directa y la humedad excesiva.

Во продолжение, el hydroxipropil metilcelulosa es un polímero versátil que se utiliza en una variedad de aplicaciones debido a sus propiedades únicas.Ефикасно и правилно искористување на корекција, и тоа е регулација на авторидате кои се однесуваат на када индустријата.


Време на објавување: 25 февруари 2024 година